Συνέντευξη NEAR MIND στο Rock Overdose: "Oι περισσότεροι ακούνε μουσική που λανσάρει η τηλεόραση" 27/08/2012   20:08

        
        

Ούτε οι Near Mind κατάφεραν να ξεφύγουν από το Rock Overdose παρά την αποπνικτική ζέστη...! Η alternative/ nu metal μπάντα από την Πτολεμαΐδα έδωσε μία face-to-face συνέντευξη στον Ζήση Πετκανά μετά τη ζωντανή εμφάνισή της στο 34ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα.Rockoverdose.gr: Βρισκόμαστε στο χώρο του River Party σε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα. Πριν από λίγο κατέβηκαν από την σκηνή οι Near Mind από την Πτολεμαΐδα, τα παιδιά παίζουν ένα είδος metal...

Near Mind:
...με alternative θα λέγαμε, αν και δεν μας αρέσει να μπαίνουμε ιδιαίτερα σε καλούπια.


Rockoverdose.gr: Έχουμε κοντά μας τον τραγουδιστή και τον κιθαρίστα της μπάντας, τον Θανάση και τον Κώστα. Καταρχάς σας καλωσορίζουμε στο rockoverdose...

Near Mind:
Να είστε καλά σας ευχαριστούμε πολύ.


Rockoverdose.gr: Θέλουμε να μας πείτε για την μπάντα, πόσο καιρό υπάρχει σαν συγκρότημα, τι έχετε κυκλοφορήσει μέχρι τώρα και ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;

Near Mind:
Η μπάντα ξεκίνησε ουσιαστικά στις αρχές του '11. Υπήρχαν ήδη κάποια κομμάτια και αργότερα μπήκαν και τα υπόλοιπα μέλη. Ηχογραφήσαμε στο τέλος του 2011 ένα demo που περιείχε  5 κομμάτια δικά μας το οποίο μπορείτε να το βρείτε μόνο facebook, youtube. Αυτό το demo υπάρχει μόνο ώστε να μας ακούσει ο κόσμος για να καταλάβει ότι οι Near Mind παίζουν αυτό το πράγμα.


Rockoverdose.gr: Όσον αφορά τις μουσικές σας επιρροές;

Near Mind:
Ξεκινήσαμε με Pantera, Metallica άλλα μετά πήγαμε περισσότερο στην grunge σκηνή τύπου Nirvana, Alice in Chains και λίγο από nu metal όπως Slipknot, Deftones.


Rockoverdose.gr: Δηλαδή η μουσική σας έχει στοιχεία και grunge και nu metal με λίγα λόγια είναι ένα κράμα;

Near Mind:
Αυτό που θέλουμε να βγάλουμε είναι ένα είδος από την grunge και nu metal σκηνή αλλά φυσικά υπάρχει μεγάλος σεβασμός σε μπάντες τύπου Zeppelin, Sabbath κτλ.


Rockoverdose.gr: Γενικά πείτε μας που αλλού έχετε παίξει live;

Near Mind:
Live έχουμε παίξει μόνο στην Ελασσόνα πριν από ένα μήνα περίπου. Είμαστε σχετικά νέο συγκρότημα και έχουμε ξεκινήσει να ψαχνόμαστε με συναυλίες από το καλοκαίρι περίπου. Δέσαμε και σαν μπάντα αν και είχαμε μερικές αλλαγές στο σχήμα, οπότε με λίγα λόγια αυτό σήμερα είναι το δεύτερο live μας.


Rockoverdose.gr: Πείτε μας γενικά απο ποια μέλη αποτελούνται οι Near Mind;

Near Mind:
Ο Λευτέρης και ο Κώστας παίζουν κιθάρα, ο Χάρης παίζει ντραμς, ο Αλέκος παίζει μπάσο και ο Θανάσης φωνητικά.


Rockoverdose.gr: Υπάρχει κάποιο βίντεο σας στο youtube να μπορέσουμε να δούμε;

Near Mind:
Υπάρχουν και τα 5 κομμάτια μας στο youtube αλλά δεν είναι κάποιο από αυτά βίντεο κανονικό, πέρα από φωτογραφίες της μπάντας στα τραγούδια. Τα κομμάτια ονομάζονται Inner Face, Today, Dreality, Walkon και The Sun.


Rockoverdose.gr: Είναι όλα τους δυνατά ή κάποιο είναι και πιο χαλαρό;

Near Mind:
Αυτό που μας αρέσει είναι να έχουν τα κομμάτια μας και τα ξεσπάσματα και τα χαλαρά σημεία. Για παράδειγμα το πιο πιασάρικο είναι το Today το οποίο είναι πιο μελωδικό. Για μας η μελωδία είναι το παν. Το τραγούδι με την περισσότερη ανταπόκριση από την άλλη είναι το Inner Face το οποίο είναι και το πιο groovy κομμάτι μας.


Rockoverdose.gr: Υπάρχουν βλέψεις για κάτι πιο ολοκληρωμένο;

Near Mind:
Ναι θέλουμε να κάνουμε κάτι πιο σοβαρό όπως ένα δίσκο με περισσότερα κομμάτια, καλά να είμαστε συναυλίες να κάνουμε, με λίγα λόγια να πάμε αυτό που έχουμε όσο πιο μακριά γίνεται.


Rockoverdose.gr: Λογικό όπως θα γνωρίζεται και εσείς η μουσική βιομηχανία έχει άπειρες μπάντες και πρέπει με κάποιο τρόπο να κάνετε το κλικ έτσι δεν είναι;

Near Mind:
Συμφωνούμε και εμείς με αυτό. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα απλά και εμείς προσπαθούμε να απευθυνθούμε σε πιο ευρύ κοινό, να ξεφύγουμε και από τον κόσμο του metal και να προσεγγίσουμε και άλλο κόσμο που δεν ακούει metal.


Rockoverdose.gr: Οπότε θέλετε να ακουστεί η μπάντα λίγο παραπάνω δηλαδή;

Near Mind:
Όλοι αυτό δεν θέλουνε; (γέλια). Εμείς έχουμε στόχο να ακουστούμε σε περισσότερο κόσμο δεν θέλουμε να μείνουμε σε ένα είδος και να γράφουμε ωραία τραγούδια. Δε σκεφτόμαστε όταν ολοκληρώνουμε ένα τραγούδι ότι αυτό δεν είναι metal άρα το αφήνουμε. Κάποιο θα είναι πιο σκληρό άλλο μπορεί πιο κοντά στο grunge άλλο πιο χαλαρό. Αυτός είναι ο σκοπός μας, τώρα κατά πόσο το καταφέρνουμε είναι άλλο θέμα.


Rockoverdose.gr: Ο βασικός συνθέτης της μπάντας είναι ένας ή όλοι μαζί κάθεστε κάτω και γράφετε;

Near Mind:
Στα κομμάτια του demo το σκελετό τον έγραψε ο Θανάσης, τις ιδέες στην παραγωγή τις έβαλε ο Κώστας με τον Λευτέρη. Τώρα όσον αφορά τα επερχόμενα κομμάτια γράφονται από όλους.


Rockoverdose.gr: Πως σας φάνηκε η φάση εδώ του River Party;

Near Mind:
Πολύ ωραία μας συμπεριφέρθηκαν άψογα εμάς προσωπικά. Το μοναδικό ίσως αρνητικό ήταν η ζέστη, λιώσαμε δηλαδή (γέλια). Άξιζε τον κόπο και άλλες μπάντες να το κυνηγήσουν γιατί είναι μια πολύ καλή εμπειρία αυτό που γίνεται.


Rockoverdose.gr: Μόνο το youth stage είχε 10 μπάντες καινούριες οπού μπορεί ο ακροατής να ανακαλύψει...

Near Mind:
Σε αυτό που έγινε εμείς ουσιαστικά ψηφιστήκαμε από τον κόσμο όπου βγήκαμε και δεύτεροι. Έχουμε κοινό αλλά δεν είχε να κάνει με γνωστούς και φίλους αυτή την φορά και σίγουρα υπήρχαν άλλες μπάντες οι οποίες παίζανε καλύτερα από εμάς.


Rockoverdose.gr: Εμείς στο rockoverdose χαιρόμαστε να βλέπουμε το rock και το metal στοιχείο σε κάθε φεστιβάλ και μακάρι να δούμε και στη μεγάλη σκηνή να δούμε ένα rock σχήμα.

Near Mind:
Μακάρι αν και στην Ελλάδα είναι λίγο δύσκολο, δυστυχώς η ευτυχώς, οι περισσότεροι μπαίνουν στη διαδικασία να ακούνε μουσική που λανσάρει η τηλεόραση και δεν την ψάχνει ο κόσμος μόνος του.


Rockoverdose.gr: Θα μπορούσαμε κάλλιστα να δούμε τους Firewind οι οποίοι βγήκαν πρώτοι στα charts και αυτό μπορεί να δώσει δύναμη και σε άλλες μπάντες να το κυνηγήσουν.

Near Mind:
Εμείς χαρήκαμε ιδιαίτερα. Πόσο metal; (γέλια). Firewind και από κάτω Κιάμος και τέτοια (γέλια). Αυτό δείχνει ότι ακόμα υπάρχει κόσμος που υποστηρίζει την καλή μουσική.


Rockoverdose.gr: Αυτό χρειάζεται να υπάρχει κόσμος που δεν θα κατεβάσει το άλμπουμ μόνο αλλά θα το αγοράσει και θα το υποστηρίξει.

Near Mind:
Αν αξίζει φυσικά. Σκοπός είναι όχι μόνο στο metal να μην είναι απαραίτητα underground αλλά να γίνουμε πιο mainstream με την καλή έννοια πάντα. Όχι αυτό που γίνεται με τα σκυλάδικα αλλά ο σκοπός είναι να γίνει κάτι ωραίο γιατί υπάρχουν μπάντες που είναι καλές αλλά δεν έχουν χώρο να ακουστούν.


Rockoverdose.gr: Έχετε κάποιο live προγραμματισμένο κάπου αυτό τον καιρό;

Near Mind:
Έχουμε δηλώσει συμμετοχή για το rock festival που θα γίνει στο Κιλκίς, θα δούμε αν θα είμαστε εκεί ακόμα δεν ξέρουμε. Από εκεί και πέρα στην Πτολεμαΐδα σκεφτόμαστε κάτι να κάνουμε όπου υπάρχουν και αρκετές αξιόλογες μπάντες.


Rockoverdose.gr: Θα θέλατε κάτι άλλο να προσθέσετε;

Near Mind:
Αυτά γενικά. Stay Near Mind και ελπίζουμε να τα πούμε και από κοντά με όλο τον κόσμο που μας ακούει. Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και να είστε καλά.

 

Απομαγνητοφώνηση για το Rockοverdose.gr: Γιώργος Μπιτζίνης


Comments