Elysion Interview @ Rockoverdose.gr 11/02/2011   23:42

        
        
Η Christianna από ELYSION φιλοξενείται σήμερα στο Rockoverdose.gr και μιλάει με την Vivi Jd για το ντεμπούτο album τους αλλά και όχι μόνο..

Γεια χαρά Christianna και καλώς ήλθες στο Rockoverdose.gr

1) “Silent scream” λοιπόν το ντεμπούτο album σας και τι να πω? Μια εξαιρετική δουλειά που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Περιμένατε τέτοια ανταπόκριση?
Καταρχήν θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ το Rockoverdose για την φιλοξενία και την ευκαιρία που μας δίνει να μιλήσουμε για το Silent Scream. Έχει περάσει ένας χρόνος περίπου από την κυκλοφορία του album και μέσα σε αυτό το διάστημα έχουμε μάθει πολλά, καθώς επίσης και έχουν ωριμάσει μέσα μας περισσότερο τα συναισθήματα αλλά και η ανταπόκριση για το δίσκο μας. Ξέρουμε ότι έχουμε κάνει ότι καλύτερο μπορούσαμε για να δώσουμε όλη μας την ψυχή για το Silent Scream και ότι είχαμε φροντίσει να “χαρίσουμε” σε αυτό μας το “παιδί” την καλύτερη δυνατή επιμέλεια από πανάξιους επαγγελματίες για την παραγωγή του, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την αποδοχή του κόσμου, απλά την ελπίζεις και την ονειρεύεσαι. Είμαστε κάτι παραπάνω από ευγνώμονες για την αγάπη που έχουμε δεχθεί όλο αυτό τον καιρό από τον κόσμο, αλλά και για τις τόσο θετικές κριτικές από εγχώριες και διεθνείς πηγές, και όλη αυτή η θετική ανταπόκριση έχει μετατραπεί στην συνείδησή μας σε ενθουσιασμό, έμπνευση και δέσμευση στο να παρουσιάσουμε κάτι ακόμα πιο δυνατό στο μέλλον.

2) Πείτε μου δυο πράγματα για τους στίχους αλλά και τη μουσική, ποιος ευθύνεται για το καθένα από αυτά?
Υπεύθυνος στον μεγαλύτερο βαθμό για το Silent Scream είναι ο ιδρυτής και master mind των Elysion, Johnny Zero, με την συμβολή και της πρώην τραγουδίστριας της μπάντας, Maxi Nil που επίσης συνέβαλε στους στίχους. Αυτό που θα μπορούσαμε σαν Elysion να πούμε ότι χαρακτηρίζει τόσο την μουσική, όσο και τους στίχους του Silent Scream, είναι η έμφαση στην απλότητα, γιατί πιστεύουμε ότι μέσω της απλότητας μπορούν να εκφραστούν τα πιο όμορφα πράγματα. Θέλουμε να αποτελούμε ένα όμορφο άκουσμα, με δύναμη και αμεσότητα, σε μια έντονα συναισθηματική ατμόσφαιρα. Εξίσου συναισθηματική είναι και η προσέγγιση στην θεματολογία. Μας αρέσει να λέμε ότι το Silent Scream είναι ένα αφιέρωμα στα ανθρώπινα συναισθήματα, από τις πιο φωτεινές μέχρι τις πιο σκοτεινές τους αποχρώσεις.

3) Πολύ σημαντικές συνεργασίες στην ετοιμασία αυτού του album. Θέλετε να μας αναφέρετε κάποια ονόματα για όσους δεν έχουν ενημερωθεί?
Έχουμε πει αρκετές φορές ότι είμαστε “ευλογημένοι” για τις συνεργασίες μας στο Silent Scream. Το πιστεύουμε ακράδαντα, όχι επειδή είχαμε την τύχη να εξασφαλίσουμε δυνατές “στάμπες” από ηχηρά ονόματα που θα αναβάθμιζαν την δουλειά μας, αλλά γιατί καταφέραμε να δούμε κάτι από το μαγικό ταλέντο ανθρώπων που θαυμάζαμε επί χρόνια, να ανακατεύεται με την δημιουργία μας και αυτό ήταν μια πολύτιμη εμπειρία. Πρώτος υπεύθυνος για την παραγωγή αλλά και συνολική επιμέλεια του Silent Scream είναι ο Mark Adrian, ο οποίος και κατάφερε να διαμορφώσει την ιδανική πλατφόρμα πάνω στην οποία δούλεψε ο Ted Jensen για το mastering του album. Το να έχεις αφήσει την δουλειά σου σε χέρια που υπογράφουν δουλειές των Iron Maiden, Slipknot, Evanescence, Marilyn Manson, Madonna κλπ, δημιουργεί μεγάλη ευθύνη ως προς τι θα είναι αυτό που θα παρουσιάσει σαν υλικό σε έναν τέτοιο άνθρωπο. Παράλληλα ήμασταν και ιδιαίτερα τυχεροί σε ότι αφορά τη καλλιτεχνική επιμέλεια του Silent Scream, όπου τόσο η Natalie Shau για το επιβλητικό εξώφυλλο όσο και ο Seth Siro Anton για την συνολική ατμόσφαιρα που δημιούργησε στο artwork του album, έχουν με τον καλύτερο τρόπο αποδώσει τα συναισθήματα και την ενέργεια του δίσκου.

4) Επίσης σημαντικές συνεργασίες και on stage. Ποια θα ήταν η επόμενη μεγάλη επιθυμία σας αλλά και πρόκληση?
Οι live εμφανίσεις είναι άλλος ένας τομέας στον οποίο οι Elysion έχουν σταθεί ιδιαίτερα τυχεροί, κατά πρώτον για την θερμότατη ανταπόκριση του κοινού και έπειτα για την τιμή που είχαμε, πριν καν καλά κυκλοφορήσει το ντεμπούτο album μας, να μοιραστούμε την σκηνή με σημαντικούς αντιπροσώπους της διεθνούς σκηνής, όπως Gathering, Septicflesh, Diary of Dreams, Christian Death, Star Industry, Moonspell. Ακολούθησαν στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα με Draconian, Firewind, και μακράν στην κλίμακα των πιο ευτυχισμένων αναμνήσεων θα μείνει πάντα η τεράστια τιμή να συμμετάσχουμε στο Hard Rock Hell Festival τον περασμένο Δεκέμβριο, ανάμεσα σε ογκόλιθους της rock και metal σκηνής όπως Helloween, Stratovarius, L.A. Guns, Airbourne, Paul Di Αnno, Saxon, Skid Row, Diamond Head και τόσους άλλους, και αν εκπροσωπήσουμε έτσι τη χώρα μας σε ένα από τα μεγαλύτερα rock conventions της Ευρώπης. Κάθε live είναι πρόκληση για μας, μια καινούργια ευκαιρία να νιώσουμε έντονα συναισθήματα και να ανακαλύψουμε καινούργιες πτυχές του εαυτού μας.
5) Τι υπάρχει στα σχέδια σας για το μέλλον? Κάποιες εμφανίσεις?
Αυτό που χαρακτηρίζει όλα τα σχέδια των Elysion για το μέλλον είναι η πολλή όρεξη για πολλή δουλειά. Έχουμε μεταφράσει όλα μας τα θετικά συναισθήματα για ότι όμορφο έχουμε ζήσει μέχρι τώρα, σε δύναμη και ενθουσιασμό για δημιουργία. Αυτή την περίοδο, μετά από ένα χρόνο απουσίας από τη γενέτειρα πόλη μας, περιμένουμε με ενθουσιασμό την ερχόμενη εμφάνισή μας στην Αθήνα στις 18 Φεβρουαρίου, που σηματοδοτεί υποσυνείδητα και το κλείσιμο ενός κύκλου εμπειριών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό που άνοιξε ένα χρόνο πριν, στην Αθήνα πάλι, σε ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό live με τους Draconian. Όταν και αυτό ολοκληρωθεί, σκοπεύουμε να αφοσιωθούμε απόλυτα στη δημιουργία του δεύτερου δίσκου μας. Ήδη έχουμε ένα σημαντικό υλικό στα χέρια μας και αυτή είναι η περίοδος που γίνονται οι τελευταίοι προγραμματισμοί και η όλη οργάνωση, καθώς και το κλείσιμο κάποιων συνεργασιών ,ώστε σύντομα να μπούμε στο studio και να ετοιμάσουμε κάτι που πιστεύουμε ότι θα δικαιώσει όλη την τόσο ένθερμη ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και θα εξελίξει και εμάς σαν καλλιτεχνικές προσωπικότητες.
6) Υπάρχει κάποια ελληνική μπάντα του είδους που θαυμάζεται ιδιαίτερα?
Θα ήθελα να τονίσω ότι τόσο προσωπικά όσο και γενικότερα σαν μπάντα θαυμάζουμε ιδιαίτερα κάθε ελληνικό συγκρότημα, ασχέτως φήμης ή επιτυχίας, που παλεύει με το ταλέντο του και τα όνειρά του σαν συμμάχους να ξεφύγει από τη μιζέρια, τις δυσκολίες, τα προβλήματα της metal σκηνής και συνεχίζει να κυνηγάει το όραμά του παρόλες τις αντίθετες επιτάσεις της σύγχρονης ζωής, που ειδικά στην Ελλάδα του 2011 καταπατούν κάθε δικαίωμα στο όνειρο. Δεν έχει σημασία να αναφερθώ σε ονόματα γιατί δύο χρόνια τώρα που οι Elysion, παίζουμε σε διάφορες ελληνικές πόλεις συναντάμε παντού τέτοια συγκροτήματα, με ήθος και αξία, που δίνουν νόημα στην ελληνική σκηνή και ελπίδα πως μπορούμε να διαπρέψουμε σε διεθνές επίπεδο.

7) Αν σας λέγανε να περιγράψετε με 3 λέξεις τους Elysion ποιες θα ήταν αυτές?
Όνειρο. Δύναμη. Ομορφιά.

8) Αν μπορούσατε να αλλάξετε ένα πράγμα στον κόσμο ποιο θα ήταν αυτό?
Αν προσωπικά μπορούσα να αλλάξω ένα πράγμα στον κόσμο, θα άλλαζα την πεποίθηση και την ψυχολογία των ανθρώπων που πιστεύουν πως δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα στον κόσμο.


Ευχαριστούμε παρά πολύ!! Αυτό που έχω να πω είναι ότι πραγματικά μάτωσα με το “bleeding” και όχι μόνο και είμαι πολύ περήφανη που αυτό το album ανήκει σε Έλληνες. Καλές επιτυχίες σας εύχομαι και ότι καλύτερο για την συνέχεια! Ο επίλογος δικός σας.

Ήταν δικιά μας η χαρά να φιλοξενηθούμε στο Rockoverdose και να έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το πιο αγαπημένο μας αγαθό στον κόσμο, την μουσική.
Σας ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά και ελπίζουμε να συναντηθούν σύντομα και πάλι οι δρόμοι μας.
Σαν επίλογο θα χρησιμοποιήσουμε μια ευχή που συχνά συνοδεύει το τελευταίο κομμάτι στα live μας, το “The Rules”: να ζούμε όλοι την ζωή με τους δικούς μας κανόνες και όχι με αυτούς που μας επιβάλουν κάποιοι.
Σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε κοντά μας σε κάποιο live για να ονειρευτούμε μαζί σας!

Comments