Hardcore Superstar (Martin Sandvik) interview @ Rock Overdose! 30/10/2011   22:10

        
        
Συνέντευξη στο Rock Overdose και στο Ζήση Πετκανά έδωσε ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Hardcore Superstar, Martin Sandvik.
Μπορείτε να ακούσετε στο player που ακολουθεί, αλλά και να διαβάσετε, τι μας λέει για το best-of album που κυκλοφορούνε, αλλά και για το κομμάτι που γράψανε για τον James Dublin από το American Idol, (τραγούδησε μαζί με τους Judas Priest) σε συνεργασία και με τον Μick Moss (Antimatter).
Τέλος μας μιλάει και για τα νέα κομμάτια που έχουν ήδη έτοιμα για το επόμενο άλμπουμ...
Rockoverdose.gr : Καλησπέρα Martin και καλωσόρισες στο Rockoverdose.gr. Πως είσαι;

Martin Sandvik : Είμαι πολύ καλά,ευχαριστώ. Χαρά μου που μιλάω μαζί σας.Rockoverdose.gr : Ας αρχίσουμε λοιπόν με τη πιο πρόσφατη κυκλοφορία σας, ένα best-of album. Πως σας ήρθε η ιδέα να κυκλοφορήσετε κάτι τέτοιο;

Martin Sandvik : Βασικά η δισκογραφική εταιρία μας ρώτησε αν θέλαμε να κάνουμε μια σούμα τα τελευταία 10 χρόνια της δουλειάς μας. Μας φάνηκε πολύ καλή ιδέα και εγώ και η μπάντα δεν είχαμε καν σχέδια για κάτι τέτοιο αλλά μόλις η δισκογραφική μας το πρότεινε μας φάνηκε πολύ καλό. Οπότε έπρεπε να διαλέξουμε ποια κομμάτια θα μπουν και μαζευτήκαμε οι 4 μας στο studio αλλά χρειάστηκαν μόλις 2 λεπτά για να γίνει μια διαμάχη σχετικά μ"αυτό και σχεδόν μαλώναμε. Ζητήσαμε λοιπόν από τη δισκογραφική να διαλέξει κάποια κομμάτια και εμείς τα βρήκαμε καλά,αλλάξαμε πολύ λίγα. Πιστεύω ότι έβαλαν τα hits μας, τα κομμάτια που αρέσουν περισσότερο στο κόσμο οπότε είμαστε σύμφωνοι κι εμείς.


Rockoverdose.gr : Αν κάποιος ακροατής αγοράσει αυτό το album,πιστεύεις ότι θα καταλάβει τι προσφέρουν οι Hardcore Superstar;

Martin Sandvik : Ναι, επειδή όλοι μας δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο studio κάθε φορά. Είμαστε σε φάση που παίζουμε τα πρώτα 20-30 δευτερόλεπτα από τα κομμάτια για να δούμε αν είναι σωστός ο ήχος και εγώ και ο Adde (drummer) ακούγαμε μετά τα κομμάτια και λέγαμε "Ωχ,πρέπει να συμπεριλάβουμε σ"ένα δίσκο 10 χρόνια της καριέρας μας". Και όλοι γενικά είμαστε ικανοποιημένοι και πιστεύουμε ότι έχουμε πολύ καλά κομμάτια. Οπότε ναι,πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί σε όλα αυτά που κάναμε τα τελευταία 10 χρόνια.


Rockoverdose.gr : Ο τίτλος του album θα είναι "The Party Ain"t Over Til We Say So". Πιστεύεις ότι η μουσική σας ταιριάζει για ένα rock-party;

Martin Sandvik : Ναι,έτσι πιστεύω. Τα πάρτυ έχουν πάντα σκοπό να περνάς καλά κι έτσι κάνουμε κι εμείς στα live. Και συνήθως τα μεγάλα πάρτυ γίνονται πάντα στο τέλος της εβδομάδας όπως και τα περισσότερα live μας. Και αυτό κάνουμε γενικότερα,όλα είναι ένα πάρτυ για μας. Το κομμάτι "Last Call For Alcohol" από το album "Split Your Lip" είναι κάτι που ανταποκρίνεται σ"αυτή την άποψη. Ο τίτλος αυτός (The Party Ain"t Over Til We Say So) βασικά ήταν αρχικά ένα t-shirt logo και μόλις το είδαμε είπαμε πως είναι κατάλληλος τίτλος για ένα CD.


Rockoverdose.gr : Είναι πολύ καλός και ελκυστικός τίτλος. Το εξώφυλλο πως θα είναι;

Martin Sandvik : Είναι ένα πανέμορφο κορίτσι με δερμάτινο jacket έχοντας backstage πάσο για μετά το live. Είναι βασικά αυτό που είναι το rock n" roll. Ένας φίλος μας από τους Imperium τράβηξε τη φωτογραφία και μας βοήθησε με το εξώφυλλο.


Rockoverdose.gr : Το μουσικό στυλ σας είναι σχεδόν ίδιο εδώ και πολλά χρόνια. Είναι κάτι που το κάνετε σκόπιμα ή απλά δεν προτιμάτε να πειραματίζεστε με κάτι διαφορετικό;

Martin Sandvik : Βασικά,στο τελευταίο album μας, το "Split Your Lip", το πρώτο single "Moonshine" και το "Honeymoon" (που ήταν και τα πρώτα 2 κομμάτια που γράψαμε) ήταν λίγο διαφορετικά από ότι έχουμε κάνει γενικά παλιότερα. Πάντα θες να βαδίσεις κάπου διαφορετικά με μια μπάντα αλλά εγώ προσωπικά αγαπώ μπάντες όπως οι AC/DC που μένουν στο ίδιο είδος μουσικής και το κάνουν καλά. Ουσιαστικά κάθε δίσκος μας είναι μια αντίδραση στον προηγούμενο αλλά το κοινό πάντα αποφασίζει. Εμείς ότι κάνουμε είναι μια εξέλιξη για μας και είναι καλό για το κλίμα της μπάντας. Οπότε φυσικά και θες να εξελιχθείς και να κάνεις καινούρια πράγματα αλλά είναι καλό να κάθεσαι κι εκεί που είσαι καλός και έχεις βάσεις.Rockoverdose.gr : Τα σχέδια σας για το μέλλον πέρα από τη κυκλοφορία του CD αυτού;

Martin Sandvik : Έχουμε αρχίσει να γράφουμε κάποια κομμάτια για το νέο μας album. Θα κάνω μια παρένθεση και θα μιλήσω για τον James Dublin από το American Idol, τραγούδησε μαζί με τους Judas Priest εκεί και είναι μεγάλος fan των Hardcore Superstar και επικοινώνησε με τον manager μας και μας ζήτησε αν θέλαμε να του γράψουμε ένα κομμάτι για το πρώτο του album που θα κυκλοφορήσει και είναι πραγματικά φανταστικός τραγουδιστής. Έτσι του γράψαμε κάποια κομμάτια και τελικά ένα μπήκε στο δίσκο του. Σας το λέω αυτό γιατί στην ηχογράφηση του κομματιού αυτού κιθάρες έγραψε ο Mick Moss. Έτσι είδα ένα video στο YouTube που ο Mick Moss έγραφε τις κιθάρες στο studio σε ένα κομμάτι που εγώ και ο Adde γράψαμε και ήταν πολύ τιμητικό για μας. Τα υπόλοιπα κομμάτια που γράψαμε για τον James Dublin θα μπουν στο δικό μας δίσκο λογικά. Αυτό που διαλέξαμε για τον James λέγεται "Out Just". Θα γράψουμε κι άλλα αλλά φέτος θα κάνουμε tour σε Σουηδία,Φινλανδία και Δανία και στις αρχές του 2012 θα γυρίσουμε την Ευρώπη και μετά θα συμμετέχουμε σε κάποια summer-festivals και θα μπούμε στο studio στα τέλη του 2012 και το νέο album λογικά θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2013. Επίσης θα μαγνητοσκοπήσουμε κι ένα DVD στις 25 Δεκεμβρίου στη Σουηδία. Αυτό θα είναι φοβερό γιατί δεν έχουμε ποτέ βγάλει κάποιο κανονικό DVD.Θα έχουμε ένα άτομο μαζί μας στο tour για να τραβάει πλάνα από τις περιοχές που παίζουμε αλλά και backstage πλάνα όμως η συναυλία μας στο Gothenberg της Σουηδίας θα κυκλοφορήσει σε DVD επειδή πολλοί fans μας ζητάνε να βγάλουμε κάτι τέτοιο. Θέλουμε κι εμείς να βγάλουμε ένα σωστό DVD που είναι σωστά μαγνητοσκοπημένο και ηχογραφημένο.


Rockoverdose.gr : Αν κάνατε cover κάποιο κομμάτι,ποιο θα ήταν αυτό;

Martin Sandvik : Δύσκολη ερώτηση. Πάντα ήθελα και επειδή το παίζουμε καλά και στο studio να βγάλουμε το My Michelle από το album Appetite For Destruction των Gun"s N" Roses. Μου αρέσει πολύ. Αλλά θα γούσταρα πολύ και το Death Or Glory των Clash από το London Calling.Rockoverdose.gr : Όντως ο ήχος των Clash είναι πολύ κοντά στον δικό σας,θα ήταν καλό αν ηχογραφούσατε κάτι από αυτούς. Σχετικά με την Ελλάδα, έχετε έρθει ποτέ εδώ;

Martin Sandvik : Δεν έχουμε παίξει ποτέ εκεί και μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό. Ίσως δεν έχουμε πολλούς fans εκεί.

Rockoverdose.gr : Φυσικά και έχετε. Και πιστεύω πως έχετε και πάρα πολλούς κιόλας. Αλλά μου φαίνεται πως δεν εξαρτάται μόνο από σας αυτό. Παίζουν ρόλο και οι promoters.

Martin Sandvik : Εμείς συνεργαζόμαστε με την LiveNation και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος promoter εκεί ώστε να έρθουμε. Κι αυτό είναι πολύ κακό γιατί στο MySpace και στο Facebook βλέπεις πολλούς Έλληνες fans να μας ζητάνε να παίξουμε στην Ελλάδα. Συνάντησα 3 κοπέλες από Ελλάδα που ήρθαν να μας δουν στη Στοκχόλμη και μου είπαν πως πρέπει να πάμε εκεί και πως μας περιμένουν πολλοί fans. Θα μιλήσω με τους άλλους,είναι πραγματικά χαζό να μην παίξουμε εκεί. Σας υπόσχομαι πως θα κάνω ότι μπορώ για να μπει η Ελλάδα στα μελλοντικά πλάνα των tour.


Rockoverdose.gr : Πόσο δύσκολο είναι κατά τη γνώμη σου να είσαι σε μπάντα για τόσα πολλά χρόνια;

Martin Sandvik : Είναι δύσκολο να κρατάς ζωντανά το πνεύμα αλλά είμαστε τόσο κοντινοί και καλοί φίλοι,γνωριζόμαστε όλοι από παιδιά και ξέρουμε ο ένας τον άλλο πολύ καλά. Και είναι πάντα κάτι που μας κάνει να συνεχίζουμε και να γινόμαστε καλύτεροι και να δουλεύουμε πιο σκληρά. Και οι 4 μας κοιτάμε στην ίδια κατεύθυνση και έχουμε τους ίδιους στόχους. Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Όταν κάποιος αισθάνεται άσχημα,τον βοηθάμε και απλά συνεχίζουμε έτσι. Είμαστε σαν μια οικογένεια,σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και αυτό είναι πολύ σημαντικό


Rockoverdose.gr : Αυτό είναι το πιο βασικό σε μια μπάντα, να συμφωνούν όλοι με τις απόψεις όλων. Όσον αφορά τους στίχους σας τώρα, ποια είναι η βασική σας έμπνευση?

Martin Sandvik : Η βασική έμπνευση είναι η ζωή, η καθημερινότητα, οι άνθρωποι που συναντάς και πράγματα που συμβαίνουν. Κι αυτό γίνεται συνέχεια όταν βρίσκεσαι σε tour, είναι αυτό που βασικά που γίνεται στη ζωή σου καθώς τη ζεις και τι παίρνεις από αυτή. Κι είναι τόσο διαφορετικά πράγματα που συναντάς. Στο καινούριο μας κομμάτι "We Don"t Need A Cure" λέμε για τους ανθρώπους που τείνουν συνέχεια να σου πουν κάνε αυτό και κάνε εκείνο και άμα βαψεις τα μαλλιά σου κόκκινα θα είσαι κακός αλλά εμείς λέμε όχι,μην μας λέτε τι να κάνουμε,δεν χρειαζόμαστε τη θεραπεία,θα κάνουμε ότι θέλουμε και αφήστε μας ήσυχους. Και αυτό είναι το βασικό θέμα σε πολλά τραγούδια μας, να κάνουμε ότι θέλουμε, να ζούμε τις ζωές μας αληθινά,όχι με υποκρισία και αυτό κάνεις σε μία μπάντα,παίζεις μουσική που θες εσύ και σου αρέσει αλλιώς δεν γίνεται τίποτα καλό. Πολλοί στίχοι μας τείνουν να πάνε σ"αυτό το θέμα σε γενική κλίμακα.


Rockoverdose.gr : Ακριβώς αυτό. Πως θα περιέγραφες τη μουσική σας με 2 λέξεις;

Martin Sandvik : "Rock Thrash" ή και "Master Piece" επίσης.


Rockoverdose.gr : Πως είναι η hard-rock/metal σκηνή στη Σουηδία;

Martin Sandvik : Πιστεύω πως είναι πάρα πολύ καλή ισχυρή,ειδικά στο Gothenburg υπάρχουν μπάντες όπως In Flames, The Haunted και Hammerfall,όλες τους από εκεί,σπουδαίες μπάντες από μια τόσο σχετικά μικρή πόλη. Αλλά και στη Στοκχόλμη έχουμε μπάντες όπως Crashdiet και Entombed και γενικά μπάντες που πάνε καλά. Γενικά το κλίμα του hard-rock και του metal είναι πολύ ισχυρό και δυνατό γενικά στη Σουηδία.


Rockoverdose.gr : Όντως,πιστεύω πως οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν τις περισσότερες rock και metal μπάντες στην Ευρώπη.

Martin Sandvik : Ναι, και η Φινλανδία πάει πολύ καλά. Συμφωνώ μαζί σου.


Rockoverdose.gr : Σε ποιο μέρος πιστεύεις πως οι Hardcore Superstar έχουν τους πιο πιστούς fans;

Martin Sandvik : Πρέπει να πω πως η Ιταλία είναι πάντα πολύ καλή για εμάς αλλά και η Ιαπωνία είναι πολύ δυνατή επίσης. Και η Ισπανία δεν πάει πίσω αλλά κυρίως Ιταλία και Ιαπωνία.


Rockoverdose.gr : Οπότε πρέπει να επισκεφτείτε την Ελλάδα για να δείτε αν και οι Έλληνες fans είναι πιστοί κι εδώ.

Martin Sandvik : Όντως,ανυπομονώ γι"αυτό.


Rockoverdose.gr : Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη,η τελευταία φράση από σένα.

Martin Sandvik : Θέλω μόνο να πω στους Έλληνες fans ότι θέλουμε πραγματικά να σας δούμε και αν όλα πάνε καλά θα είμαστε εκεί στο ερχόμενο tour μας.


Rockoverdose.gr : Σας εύχομαι καλή τύχη και τα καλύτερα για το επόμενο album σας.

Martin Sandvik : Ευχαριστώ πολύ,τα λέμε σύντομα στη σκηνή.Απομαγνητοφώνηση - Μετάφραση - Επιμέλεια,
Για το RockOverdose.gr,
Γιώργος Κριθάρης


Comments